Shotokan – Centura Albă 10 KYU

Scurtă descriere a cursului

Ce este Shotokan?

Shotokan este unul dintre cele mai cunoscute stiluri de arte marțiale. Este un stil tradițional de arte marțiale de origine din Okinawa, Japonia, introdus de maestrul Gichin Funakoshi (1868-1957). Acest stil pune accentul pe poziţiile adânci şi lungi, pe tehnicile eficace în lupta de la distanţă, tehnici de parare, de autoapărare și de dezvoltare a vitezei.

Cursul online de arte marțiale în stilul tradițional Shotokan se adresează tuturor celor care doresc să învețe acest stil de karate, indiferent de vârstă. Copii pot învăța tehnicile Shotokan încă de la vârste fragede în funcție nivelul de interes și atenție. Este recomandată supravegherea unui adult în cazul celor foarte micuți, nu datorită vreunui pericol ci pentru a se asigura că tehnicile învățate sunt executate în mod corect. Alegând cursul nostru online poți progresa antrenându-te chiar din comfortul casei tale având flexibilitatea de a-ți organiza timpul după nevoia ta personală.

De ce ai nevoie pentru antrenament?

Pentru a te antrena ai nevoie de o modalitate în care să poți urmări lecțiile video, spațiu suficient pentru a executa tehnicile predate (nu e nevoie de spațiu mare) și o oglindă. Oglinda se folosește pentru autocorectare, pentru a verifica dacă poziția pe care o ai este corectă.  Nu este nevoie să îți cumperi kimono pentru primele două centuri, însă va fi nevoie de el pentru examenele de centură la celelalte nivele.

Cine este instructorul tău?

Cursul nostru este predat de Ioan Viorel Feurdean, deținător al centurii negre, 4 Dan în stilul Shotokan cu experiență de instruire în arte marțiale nu numai în cadrul M.A.I. ci și a copiilor. Pentru mai multe detalii, citește aici.

Instructorul va sta la dispoziția cursanților pentru întrebări ori de câte ori va fi nevoie de ajutor din partea lui.

Ce conține cursul?

Cursul îți oferă toate tehnicile pe care trebuie să le stăpânești pentru a putea susține examenul de centură. De asemenea îți punem la dispoziție propuneri de antrenamente conținând elementele învățate până în acel moment. Acestea sunt făcute în prezentările video sau în materialele explicative incluse.

Modul de antrenament

Cursul este structurat pe anumite perioade de timp în care sunt indicate tehnicile Shotokan care trebuie învățate și antrenamentele minime care trebuie făcute. Binențeles, în funcție de nevoia individuală este posibil să fie necesară repetarea unor antrenamente sau tehnici de mai multe ori, la fel și recapitularea tehnicilor învățate anterior pentru a nu fi uitate.

Examenul de centură

Pentru obținerea centurilor vom organiza stagii de examinare care vor fi anunțate periodic. În aceste stagii, se vor face câteva antrenamente urmate de examenul care va acorda centura solicitată (sau se vor face recomandări pentru perfecționare) până la stagiul următor de evaluare. Data și modul de desfășurare a stagiului vor fi anunțate în timp util. Costul examenului de centură nu este cuprins în costul cursului online. Examenele de centură nu sunt obligatorii. Oricine poate învăța stilul de arte marțiale Shotokan, fără să existe cerința de promova un anumit examen de centură. Desigur este recunoașterea abilităților dobândite și obținerea centurilor sunt o răsplată bine meritată pentru munca depusă!

Recomandări

Dorim să aflăm părerea ta referitoare la acest curs! Te rugăm să ne scrii folosind secțiunea de recomandări. Părerea ta este importantă pentru noi!

 

Îți dorim mult succes în pregătirea ta și sperăm ca practicarea acestui stil de arte marțiale să îți influențeze viața în bine pentru mult timp și pe multe planuri!

Echipa Karatonic

INTRODUCERE

1
Bine ai venit!
2
Obiective și metoda de antrenament
3
Examenul pentru Centura Albă 10 KYU
4
Contact

Săptămâna 1: Tehnicile REI; SEIKEN CHOKU TSUKI CHUDAN; JODAN

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-01: REI și ZA REI
3
Tehnica T-02: REI
4
Tehnica T-03: ZA REI
5
Tehnica T-04: SEIKEN CHOKU TSUKI CHUDAN; JO DAN
6
Antrenamentul 01

Săptămâna 2: Tehnicile REI; SEIKEN CHOKU TSUKI CHUDAN; JODAN; AGE UKE

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-05: AGE UKE
3
Antrenamentul 02

Săptămâna 3: Tehnicile SOTO UDE UKE; UCHI UDE UKE

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-06: SOTO UDE UKE
3
Tehnica T-07: UCHI UDE UKE
4
Antrenamentul 03

Săptămâna 4: Tehnicile GEDAN BARAI; SUTO UKE

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-08: GEDAN BARAI
3
Tehnica T-09: SUTO UKE
4
Antrenamentul 04

Săptămâna 5: Tehnica nouă ZENKUTSU DACHI

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-10: ZENKUTSU DACHI: POZIȚIE
3
Tehnica T-11: ZENKUTSU DACHI: DEPLASARE
4
Tehnica T-12: ZENKUTSU DACHI: CU PARTENER
5
Antrenamentul 05

Săptămâna 6: Tehnica nouă MAE GERI

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-15: MAE GERI
3
Antrenamentul 06

Săptămâna 7: Tehnici noi OI TSUKI ZENKUTSU DACHI; GYAKU TSUKI ZENKUTSU DACHI

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-13: OI TSUKI ZENKUTSU DACHI
3
Tehnica T-14: GYAKU TSUKI
4
Tehnica T-17: Flotări
5
Tehnica T-18: Semi genoflexiuni
6
Antrenamentul 07

Săptămâna 8: Tehnici AGE UKE ZENKUTSU DACHI (ZKD); UCHI UDE UKE ZKD; SOTO UDE UKE ZKD; GEDAN BARAI ZKD

1
Plan de antrenament
2
Antrenamentul 08

Săptămâna 9: KATA TAIKYOKU SHODAN

1
Plan de antrenament
2
Tehnica T-16: TAIKYOKU SHODAN
3
Antrenamentul 09

Săptămânile 10 - 12: Recapitulare pentru examenul de centură 10KYU

1
Plan de antrenament
2
Antrenamentul 10
Orice persoană care dorește, poate învăța acest stil de arte marțiale. Binențeles există niște condiții pe care trebuie să le îndeplinească cum ar fi perseverență, dedicare pe termen lung, răbdare.
Nu există o limită de vârstă. Atât copii cât și adulții pot învăța Shotokan. Copii chiar de la o vârstă fragedă pot învăța arte marțiale dacă pot urmări cu atenție și pot să repete instrucțiunile date.
Nu este nevoie de un echipament special pentru antrenamente. Fiind vorba de un curs online aveți nevoie de anumite condiții tehnice pentru vizionarea lecțiilor video și un spațiu nu foarte mare pentru a exersa tehnicile studiate. Este bine să aveți o oglindă pentru autocorectare. Nu este nevoie de kimono la început, însă de la un anumit nivel este nevoie de acesta la examenul de centură. Veți fi anunțați de acest lucru în timp util.
Centura se obține în urma unui examen și este acordată de persoane autorizate în acest sens. Instructorul nostru, Ioan Viorel Feurdean este autorizat pentru a examina și a acorda centuri.
Nu, examenul de centură nu va fi online, ci se va organiza un stagiu de pregătire și examinare. Instructorul va anunța când se organizează un stagiu de examinare și cei care sunt pregătiți pot opta pentru acest lucru. Detaliile necesare se vor comunica în timp util cursanților.
Timpul minim necesar pentru a obține o centură este diferit de la o centură la alta, crescând pe măsură ce nivelul crește. Prima centură, 10 KYU se poate obține in minim 12 săptămâni de antrenamente. 10 KYU este un examen oferit în special pentru copii care au nevoie de încurajare și obținerea centurii este pentru ei un stimulent. În mod normal prima centură în Shotokan, centura albă (9 KYU), se obține după 6 luni de antrenamente.
Instructorul nostru va sta la dispoziția tuturor cursanților pentru orice întrebări referitoare la curs.
În general se consideră că se poate ajunge la centura neagră într-un interval de 2 ani jumate la 4 ani. Binențeles asta depinde de timpul individual acordat.
Pentru practicarea oricărui sport este recomandată consultarea medicului. Vă rugăm să vă adresați medicului pentru a afla dacă starea de sănătate vă permite practicarea acestui sport. Noi nu putem face recomandări în ce privește starea de sănătate a sportivilor.
Da. Cursurile Shotokan pentru celelalte centuri sunt în lucru și vor fi publicate imediate ce vor fi gata.

Scrie-ne părerea ta!

Intră în cont pentru a ne putea scrie părerea ta!
Adaugă în lista de dorințe
Înscriși: 3 studenți
Durată: 12 săptămâni
Lecții: 42
Video: peste 6 ore
Nivel: Începător